Далечинскиот управувач нема да се скрши 10 години!

Далечинскиот управувач нема да се скрши 10 години!

ДЕЛ 01

Проверете дали далечинскиот управувач не е во функција

вести1

01

Проверете дали растојанието со далечинскиот управувач е точно: растојанието пред далечинскиот управувач важи за 8 метри и нема пречки пред телевизорот.

02

Агол на далечинскиот управувач: прозорецот на далечинскиот управувач на телевизорот како врв, контролираниот агол на левата и десната насока не е помал од позитивен или негативен 30 степени, вертикалната насока не е помала од 15 степени.

03

Ако работата на далечинскиот управувач не е нормална, нестабилна или не може да го контролира телевизорот, обидете се да ја замените батеријата.

ДЕЛ 02

Секојдневно одржување со далечински управувач

01
Никогаш не мешајте стари и нови батерии.Секогаш менувајте ги батериите во парови.Мора да ги замените старите батерии со нов пар.

02
Не ставајте го далечинскиот управувач во влажна средина со висока температура, така што лесно може да се оштетат внатрешните компоненти на далечинскиот управувач на домашниот апарат или да се забрза стареењето на внатрешните компоненти на далечинскиот управувач.

Вести

03
Избегнувајте силни вибрации или паѓање од високи места.Кога далечинскиот управувач не се користи долго време, извадете ја батеријата за да спречите истекување на батеријата и корозија на далечинскиот управувач.

04
Кога обвивката на далечинскиот управувач е извалкана, не користете дневна вода, бензин и други органски средства за чистење за чистење, бидејќи овие средства за чистење се корозивни за обвивката на далечинскиот управувач.

ДЕЛ 03

Правилна инсталација на батерии

01
Далечинскиот управувач користи две батерии бр.7.Не мешајте стари и нови батерии.

02
Инсталирајте ја батеријата како што е наведено и проверете дали позитивните и негативните електроди на батеријата се правилно поставени.

вести3

03
Ако не го користите далечинскиот управувач долго време, извадете ја батеријата.


Време на објавување: 28 јануари 2023 година